Er der kun ulemper ved at tage et kviklån?

Kviklånet har generelt et rigtig dårligt ry, men alligevel bliver de stadig brugt af mange. Hvilke fordele er det, der får folk til at tage et kviklån trods de høje omkostninger? Det kan du blive klogere på her.

Det går hurtigt

I dag tilbyder mange kviklånsudbydere øjeblikkeligt svar på din ansøgning. Det kan lade sig gøre på grund af smart teknologi. Det kan bankerne slet ikke konkurrere med, fordi det typisk kræver personlig kontakt, hvis du gerne vil ansøge om et lån her. Ofte vil det ske via mail, telefon eller på et møde. Hvis du er blevet godkendt til din ansøgning, kan du se frem til en hurtig udbetalingstid. I dag er der minimum 48 timers udbetalingstid på kviklån, da der er blevet indført en lovpligtig betænkningstid. Det betyder dog stadig, at du kan have penge stående på din konto inden for rigtig kort tid.

Det er bekvemt

At optage et kviklån er nemt og bekvemt. Du kan udfylde en låneansøgning via tablet, iPhone eller desktop der hvor det passer dig bedst. Der er ingen personlige samtaler eller rådgivningsmøder. Du kan ansøge på alle tidspunkter i døgnet. Ud over den store fleksibilitet kan det også være en fordel, at udbyderen ikke blander sig i, hvad du gerne vil bruge de lånte penge til. Det kan for nogle være grænseoverskridende at fortælle om.

Ingen sikkerhed

Hvis du hverken ejer hus eller bil, kan det være svært for dig at tage et større lån i banken. Her kræves der nemlig tit sikkerhed for et lån. Det gøres der sjældent ved kviklån. Grundet at du ikke skal stille sikkerhed for lånet, skal du også forvente, at lånets pris bliver højere. Hvis du ikke betaler afdragene til tiden, har udbyderen ikke nogen sikkerhed for at få sine penge igen lige med det samme.

Underskriv din ansøgning med Nem-ID

I dag tilbyder rigtig mange danske kviklånsudbydere, at du kan underskrive din låneaftale med Nem-ID. Dette system bruges, så du nemt og hurtigt kan verificere dig selv. Så slipper du for at sende dokumentation ind, hvilket i ”gamle dage” sagtens kunne tage op til flere dage. Nem-ID er blandt andet en af årsagerne til, at der kan gives svar på din ansøgning så hurtigt.

Overvej altid fordele og ulemper

Selvom kviklånet har nogle fordele i forhold til et banklån, så skal du passe på med ikke at blive forblændet af dem. Det er vigtigt altid at have både fordele og ulemper med i dine overvejelser, før du låner penge via kviklanet.dk. Et godt råd er at lave en liste med de forskellige fordele og ulemper, så du kan få dem visualiseret.